Jamboree On The Air

Lokakuun kolmantena viikonloppuna 21.-22.10.2017 partiolaiset kokoontuvat jälleen radioaalloille
tapaamaan partioystäviään ja solmimaan uusia tuttavuuksia. Tänä vuonna jo 60. kerran. Olettehan tekin mukana?

JOTA:n osallistuminen ei edellytä suuria ponnisteluja. Radioamatöörejä löytyy helposti ja yhteyksiä voidaan pitää miltä radioamatööriasemalta tahansa. Tapahtuman luonteeseen sopisi parhaiten aseman sijoittaminen keskelle luontoa tai lippukunnan kololle. Näin partiolaiset voisivat alusta alkaen olla mukana radioaseman pystyttämisessä.

Radioamatöörin ei itse tarvitse olla partiolainen, mutta tapahtuma toteutetaan hänen valvonnassaan, koska yhteydet pidetään radioamatöörien taajuuksilla. Hänen opastuksellaan kuka tahansa voi vaihtaa kuulumisia partiolaisten kanssa ympäri maailman. Yhteydet pidetään pääsääntöisesti puheella, mutta myös sähkötys (morsetus), digimode (digitaalinen lähetysmuoto) ja internet (JOTI) toimii yhteysvälineenä tai vaikkapa TV-kuvan lähetys.

Mistä tietoa?

Tiedot radioamatöörikerhoista löytyy netistä sivulta http://oh-callbook.sral.fi/kerhot.php. Yksityisten radioamatöörien yhteystietoja voi etsiä sivulta http://www.sral.fi/kerhot/paikka.html. Voit myös tiedustella paikkakuntanne radioamatöörejä soittamalla Suomen Radioamatööriliittoon Puh: (09) 562 5974. JOTA-JOTI koordinaattori Reetta Mansikkaviita 044-2803229 reetta.mansikkaviita(at)partio.fi ja Hannu "Banda" Rättö puh. 040-532 6969 banda(at)iki.fi, auttavat mielellään tapahtumaan liittyvissä asioissa.
Tapahtuman yhteydessä voi mainiosti suorittaa esimerkiksi JOTA- tai viestitaitomerkin.
Lisätietoja JOTA:sta voit katsoa myös kansainvälisiltä JOTA-sivuilta http://www.jotajoti.info.

Merkiksi tapahtumaan osallistumisesta voi myös hankkia näillä sivuilla näkyvän pohjoismaisen 2017 tapahtumamerkin ja / tai WOSM JOTA-osallistumismerkin. Tarkemmat ohjeet voi katsoa osoitteesta http://www.jota.partio.net/merkit/merkit

Perusohjeet

Tapahtuma alkaa lauantaina 21.10.2017 klo 00.00 Suomen aikaa ja päättyy  sunnuntaina 22.10.2017 klo 23.59.

Suomen asemien avajaiset pidetään lauantaina klo 12.00 Suomen aikaa taajuudella 3710 KHz. Suomen Partiolaisten pääasemana toimii OH2JAM. Avajaisten jälkeen JOTA-asemat ilmoittautuvat pääasemalle. Järjestön SUF-, SGF- ja S -asemat saavat ensimmäisenä puheenvuoron. Ilmoittautumisen jälkeen asemat siirtyvät työskentelemään keskenään lähitaajuuksille. Partioasemat kutsuvat toisiaan merkeillä "CQ JAMBOREE" tai sähkötyksellä CQ JAM.

Pohjoismaiset JOTA-avajaiset on ennen paikallisia avajaisia ja jokainen Pohjoismaa vuorollaan kertoo omista kuvioistaan muille max. 10min. Maiden järjestys on: Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Islanti. Käytetty taajuus on 3690 KHz ja 14290 KHz klo 08.00 UTC alkaen. (Suomen vuoro siis 08.30 UTC/10.30 SA). Mikäli mahdollista, suotavaa on pitää yhteydet myös Echolinkillä.

Pääasema OH2JAM kutsuu kaikki suomalaiset partioasemat keskustelurinkiin myös lauantaina klo 1300 taajuudelle 7080 KHz ja klo 15.45 taajuudelle 3750KHz. Suomen asemien skedit sunnuntaina 21.10. klo 12.00 taajuudella 7080kHz ja klo 13.00 taajuudella 3740kHz. Ajat ovat Suomen aikoja. Jos em. taajuuksilla on muita asemia tai häiriöitä, pyrimme löytämään paremman taajuuden mahdollisimman läheltä.

JOTAssa mukana olevat radioamatööriasemat voivat liittää tunnukseensa /J (esim. OH3IF/J). Tapahtuman kansainvälinen pääasema operoi Genevessä kutsulla HB9S. Useimmat partiojärjestöjen radioamatööriasemat tunnistaa kutsumerkin kirjaimista JAM ja S.

Mikäli mahdollista kannatttaa yhteyksiä pitää myös Echolinkillä.

JOTA-yhteyksistä pidetään lokikirjaa. JOTAn lokikirja lähetetään tapahtuman jälkeen raportin kera sähköpostilla osoitteeseen reetta.mansikkaviita(at)partio.fi. Mikäli haluat lähettää raportin paperisena, voit tiedustella osoitetta suoraan Reetalta. Raportin liitteeksi voi liittää esimerkiksi valokuvia, QSL-kortteja tai muuta tapahtumaan liittyvää materiaalia.
Raporteista koostetaan WOSMille Suomen yhteenveto JOTAn kuulumisista.
Tavoitteena ei ole QSOjen määrä vaan laatu. Rohkaiskaa partiolaiset QSOilemaan.

Virittäkääpä vaikka yhteinen partiohuuto radioon! JOTA on hauska leikki!

LiiteKoko
lowres-2015-badge.jpg72.27 Kt