You are here

Merkit

Pohjoismainen JOTA-JOTI tapahtumamerkki 2019                                                              

Pohjoismaisen JOTA-JOTI 2019 -merkin löydät Nettipariolaisten verkkokaupasta. Merkin voi hankkia kaikki jotka ovat osallistuneet 2019 JOTA:an tai JOTI:in. Tapahtumamerkki on erivärinen joka vuosi. Merkin voit tilata nettipartiolaisten verkkokaupasta, jonne sitä tulee myyntiin syys-lokakuun taitteessa. Tilatut merkit postitetaan välittömästi tilaajille.

WOSM JOTA-osallistumismerkki                                                                  

Merkin voivat hankkia kaikki jotka ovat osallistuneet joskus JOTA:an - tämä ei siis ole vuosimerkki eikä suoritusmerkki,
vaan osallistumismerkki. Merkki on saatavilla Scandinavian Outdoorin verkkokaupasta

http://www.scandinavianoutdoorstore.com/partiotuotteet/yhteiset-merkit/JOTA-merkki/

 

JOTA-harrastusmerkki                                                               

JOTA-taitomerkin voi suorittaa ainoastaan vuosittain lokakuun kolmantena viikonloppuna järjestettävän JOTA-tapahtuman aikana. Radioamatööriasemaa ei myöskään saa käyttää ilman, että mukana on henkilö, jolla on radioamatööritutkinto.

JOTA-taitomerkkejä voi tällä hetkellä hankkia WOSM:n verkkokaupasta.

Tavoitteena on, että partiolainen tutustuu radiopartiointiin ja saa yhteyden vieraiden maiden partiolaisiin radioaaltojen kautta osallistumalla JOTA-tapahtumaan.

Harrastusmerkki     Harrastusmerkki

1. Selvitä mitä tarkoitetaan radioamatööritoiminnalla.

2. Tutustu lyhytaaltokuunteluun ja selvitä mitä tarkoittavat SWL- ja DX-kuuntelut. Kokeile niitä.

3. Opettele tuntemaan seuraavat kansainväliset lyhenteet: QSL, QTH, QRM, QRT, QRV, QRU, 73, CW ja SSB.

4. Opettele vähintään kymmenen eri maan maatunnukset, ja ota selvää mistä suomalaisen radioamatööriaseman kutsumerkki muodostuu.

5. Valmista QSL-kortteja ja lokikirja JOTA-tapahtumaa varten.

6. Opettele käyttämään radiolähetintä, lähettämään radiosanoma ja vastaamaan radiosanomaan.

7. Osallistu JOTA-tapahtumaan lokakuun kolmantena viikonloppuna ja ota sen aikana radioyhteyksiä toisiin partioasemiin. Merkitse lokikirjaasi vähintään 15 vasta-asemaa.

8. Kirjoita JOTA-tapahtumasta juttu esimerkiksi vartion kirjaan, kolon seinälle, lippukunnan tai piirin lehteen tai nettisivuille.

9. Lähetä kopio lokikirjasta Suomen Partiolaisten JOTA-koordinaattorille (Hannu Rättö, OH7GIG).

Suoritusvihjeitä

1. Radioamatööritoiminta ja siihen liittyvät kummalliset lyhenteet voivat tuntua ensin hankalilta, mutta selviävät nopeasti kun otat yhteyttä paikallisiin radioamatööreihin tai radioamatöörikerhoon. Paikallisten radioamatöörien yhteystietoja saat Radioamatööriliitosta (www.sral.fi). Jos et itse ole suorittanut radioamatööritutkintoa, voit pyytää sen suorittanutta radioamatööriä kertomaan radioamatööritoiminnasta ja opettamaan radiolähettimen käyttöä sekä osallistumaan JOTA-tapahtumaan. JOTAan osallistuvan radioamatöörin ei nimittäin tarvitse olla partiolainen.

2. Lyhytaaltokuuntelulla tarkoitetaan ulkomaisten yleisradioasemien (DX-kuuntelu) tai radioamatöörien (SWL-kuuntelu) kuuntelemista.

3. Lyhenteitä käytetään kommunikointikielenä radioaalloilla.

5. QSL-kortti lähetetään vasta-asemalle kiitokseksi yhteydestä ja lokikirjaan merkitään tiedot pidetyistä yhteyksistä. JOTA-tapahtuman jälkeen kopio lokikirjasta lähetetään Suomen Partiolaisten JOTA-ohjaajalle.

7. JOTA-tapahtuma on vuosittain aina lokakuun kolmantena viikonloppuna, mutta valmistelut sitä varten on hyvä aloittaa ajoissa. Tapahtuman aikana kannattaa käyttää hyväksi mahdollisuus tutustua partiotoimintaan ympäri maailmaa.

Radioyhteyksiä kannattaa pyrkiä luomaan eri maiden partiolaisten kanssa. Heiltä voi kysellä partiotoiminnasta heidän omassa maassaan ja tietysti kannattaa kertoa myös partiosta Suomessa. JOTA-tapahtumaan voit ottaa mukaan maailmankartan, johon merkitset ne maat, joihin sait yhteyden. Voit kerätä joka maasta tietoa esim. partioleikeistä, nuotioruuista, leiriohjelmista, suorituksista tms. Keskustelua varten on hyvä kerrata partiosanastoa eri kielillä ja kokeilla rohkeasti omaa kielitaitoa.

Aina ei ole mahdollista esimerkiksi olosuhteista johtuen saada 15 yhteyttä aikaiseksi. Suorituksen vastaanottaja voi tarvittaessa hyväksyä myös vähemmän yhteksiä. Ei myöskään ole tarkoitus, että kaikkien osallistujien tulisi olla äänessä jokaisessa lokikirjaansa kirjaamassa yhteydessä, vaan riittää kun on ollut vieressä kuuntelemassa. Toki olisi toivottavaa, että kaikki osallistujat uskaltautuisivat mikrofonin ääneen vähintään kerran tapahtuman aikana.

SUF-awrdi

Innokkaimmille osallistujille on myös mahdollisuus yrittää hankkia JOTAn yhteydessä pisteitä SUF-awardiin, koska äänessä tullee olemaan awardipisteisiin oikeuttavaa Suomen Partiolaisten asemia. Lisää tietoja http://www.jota.partio.net/suf-awardi-1